Tietoa MobiroadistaTiedotearkisto 2014


Lehdistötiedote 16.05.2014 13:00

Mobiroad-saaristoportaalin julkistus Paraisten kaupungintalolla to 22.5.2014

Lehdistötilaisuus klo 14-15
Yleisötilaisuus klo 15-16

Paraisten kaupungintalolla julkistetaan aivan uusi verkkoportaali, mobiroad.fi, jolla tienkäyttäjät pääsevät tästä kesästä alkaen hyödyntämään mobiileja palveluita sekä lauttojen odotusaikatietoja saaristotien alueella.

Vuodesta 2013 käynnissä olevaa hanketta toteuttavat Mobiroad-konsortion jäseninä paraislainen Teknovisio Oy, Åbo Akademi IAMSR sekä Siru Mobile Oy. Projektin ohjausryhmässä ovat lisäksi mukana lauttaliikenteestä vastaava Suomen Lauttaliikenne Oy (Finferries), ELY-keskus sekä Paraisten kaupunki.

Hankeessa kehitetään aivan uudentyyppisiä teknologioita, josta syystä sille on myönnetty kaksivuotinen Tekes-rahoitus.

Mobiroad-portaalin idea on yksinkertainen: älypuhelimen ja nettiyhteyden avulla tienkäyttäjä saa tietoonsa lauttojen odotusajat sekä pääsee samalla tutustumaan saaristotien vaikutusalueella tarjottaviin palveluihin kuten myyntiliikkeet, ravintolat, majoitus, tapahtumat, ym. Myös mobiilimaksamista aiotaan hyödyntää.

Portaalissa hyödynnettävät lauttojen odotusaika-algoritmit ovat Åbo Akademi’n IAMSR:n kehittämiä. Mobiroad kunnioittaa muutenkin IAMSR:n alkuperäisideaa; nyt vain on tarkoitus viedä eteenpäin paljon sellaista, mikä aikoinaan jäi toteuttamatta.

Mobiroad-konsortiota vetävä Teknovisio Oy:n toimitusjohtaja Juha Ruohonen toteaa:

”Teknovisiolle on Mobiroad-projekti tarjonnut uusia mahdollisuuksia parantaa osaamistamme. Hankkeen kautta olemme saaneet tilaisuuden jatkokehittää videokuvan analyysitekniikkaamme aivan uuteen käyttösovellukseen, ajoneuvolaskentaan. Projekti on avannut meille jo pääsyn uusille vientimarkkinoille. Ilonaihe on meille myös se, että saamme omalta osaltamme olla mukana saariston elinkeinoelämän toimintaympäristön kehittämisessä.”

Lisätietoja:

Juha Ruohonen
Toimitusjohtaja
Teknovisio Oy
juha.ruohonen@visit.fi
040 779 5162

Prof Dr Christer Carlsson
IFSA President
IFSA Fellow
IEEE Senior Member
IAMSR/Abo Akademi University
christer.carlsson@abo.fi
0400 520 346; 02 215 4196